Medarbejdere fortæller

Her på siden fortæller medarbejdere om deres baggrund for at være frivillige i butikken samt om den forskel de hver i sær ønsker, at være med til at gøre for udsatte mennesker.

Jeg har været frivillig i butikken i otte år
Af Ann Lis Fuchs

“Jeg har været frivillig i Cirkelines Æske i otte år. At arbejde i butikken er, af flere årsager, blevet en livsstil for mig. En af grundene er, at:

1. Butikken støtter personer, der er havnet i livskontrollerende problemer
2. Jeg følger de faste kunder og ser børnene udvikle sig, hvilket er virkeligt spændende
3. Vi frivillige har det morsomt sammen, alt imens vi får noget for hånden
4. Cirkelines Æske er en del af et spændende miljø i Blågårdsgade med cafeer, genbrugsbutikker, designbutikker, lækre spisesteder mm.

Jeg kan specielt godt lide at modtage tøj, legetøj mm. og se børn og deres forældre være glade for at gøre en god handel.”

 

 

 

 

 


Pengene går til et godt formål
Af Lone Lindberg

“Jeg tror, at jeg har været med et par år, det er en superhyggelig butik, den bliver altid rost af nye kunder. Ingen lugt af gammelt tøj, alt bliver vasket og strøget og sorteret i størrelser.

Samtidig har de ansatte det rigtig hyggeligt. Så vidt muligt er vi altid på det samme team.
Det skal også nævnes, at pengene går til et godt formål, som der er meget brug for. Hjælp til misbrugere.”

 

 

 

 

 

Jeg var fremmed og I tog imod mig
Anonym

“For 5 år siden kom jeg til København. Jeg havde ingen bekendte. I den kirken, som jeg opsøgte, mødte jeg Ann Lis Fuchs som spurte om jeg kunne tænke mig at arbejde som frivillig i Genbrugsbutikken ”Cirkelines Æske”. Hun var en af dem som stod bag ideen og op startede butikken.

Butikkens formål var at sælge brugt barnetøj, udstyr og legetøj for at skabe en indtægt til behandling og hjælp til hjemløse og misbrugere i København. Jeg meldte mig til tjeneste, og opdagede at det var langt mere end en almindelig genbrugsbutik.

Butikkens frivillige medarbejdere er et stærkt mellemmenneskeligt fællesskab og arbejdsfælleskab. Vi er en meget sammensat gruppe. Vi er mennesker i alle aldre. Vi er et internationalt fællesskab, med mennesker fra hele verden.

Vi er mennesker med meget forskellige baggrunde:
Nogen har en høj akademisk uddannelse og har eller har haft høje stillinger i samfundet og erhvervslivet. Nogen fik aldrig chancen. Nogen kommer fra stabile hjem med kærlige baggrunde. Andre er vokset op i hjem med misbrug, brudte relationer og afvisninger. Nogen kommer til Danmark som arbejdsindvandrere, andre som flygtninge. Nogen bor i fine etablerede hjem, andre har ingen fast bolig og har oplevet at bo på gaden.

Vi er mennesker med forskellige behov:
Nogle har brug for fællesskab med andre, nogen har brug for sprogundervisning, nogen har brug for nye venner nogen har brug for noget at gå til, nogen har brug for mental støtte, nogen trænger til at blive set og opleve, at nogen elsker dem, nogen har brug for at nogen tror på, at de kan komme videre i livet, nogen har brug for en ny chance, nogen har brug for at mødes og dyrke sin hobby sammen med andre – som Cirkeline Strik og Cirkeline Redesign tilbyder.

Med de store forskellige behov vi har, mødes vi i Cirkelines Æske. Det giver mening og livsindhold. Samtidig oplever vi glæden ved at arbejde for noget som er større end os selv. Vi vil hjælpe og støtte hjemløse og narkomaner, så de kan få en chance for et bedre liv.

Jeg kan ærligt sige, at Cirkelines Æske er et godt sted til at bygge godt netværk.

Jeg har igennem mine 5 år i København via Cirkelines Æske fået kontakt med mindst 50 nye mennesker – for mit vedkommende i en helt ny by og land.

Derfor vil jeg gerne takke Cirkelines Æske mange gange og hver enkelt af mine mange gode kolleger.”